Druga AIKIDO demonstracija u Policijskoj akademiji

Juče, 19.03.2019. god. naš klub je ponovo imao čast da bude pozvan od Policijske akademije u Danilovgradu da demonstrira AIKIDO vještinu na “Danu sporta i sportskih vještina” koji je povodom obilježavanja dana te ustanove organizovan u okviru te institucije.

Kako smo to prošle godine rekli, potrudili smo se da nas bude više na tatamiju, pa su sastav činili:
– Denis Reković, 4 DAN AIKIKAI
– Slobodan Stanić, 2 DAN AIKIKAI
– Nemanja Radević, 2 KYU
– Nikola Milačić, 2 KYU i
– Nebojša Dragojević, 2 KYU.

Ovaj put smo se opredijelili da u dodijeljenih 7 minuta kroz sinhroni prikaz tehnika sa i bez bokena (bokken) i kroz oduzimanje mača (tachi dori) predstavimo korijen tehnika AIKIDO-a koji leži u borbi mačem, ali i da predstavimo koncept borbe protiv više protivnika koji je kod prisutnih naišao na zaista dobar prijem.

Pored toga što smo sada, gledajući sa stanovišta kluba, bogatiji za jedno novo iskustvo, po rekacijama prisutnih i komentarima koje smo dobili na zajedničkom koktelu nakon zvaničnog dijela manifestacije, ubijeđeni smo da smo i ovaj put uspjeli u namjeri da rad kluba, a prije svega AIKIDO i duh Japana približimo svim prisutnima.

Naravno, to znači da smo sebi podigli ljestvicu i da za neki sljedeći put moramo biti još kvalitetniji i raznovrsniji, a nadam se da ćemo tada imati i pomoć još mlađih članova… vidjećemo.

Za sada toliko, a kako je sve to juče izgledalo možete vidjeti u foto galeriji koja je objavljena na našoj Facebook stranici kao i na videu ispod.

Ovim putem se od srca zahvaljujemo Policijskoj akademiji na pozivu i srdačnoj dobrodošlici, i čestitamo im Dan ustanove uz pohvale za organizaciju manifestacije.

Izvještaj o prošlogodišnjoj prezentaciji u Policijskoj akademiji možete pročitati ovdje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.