Prilog TV VIJESTI o Radivoju Vučkoviću – Vučku

U ponedjeljak 01. oktobra je u okviru informativnih emisija TV Vijesti objavljen prilog o našem Radivoju Vučkoviću – Vučku koji je u svojoj 60. godini položio za majstorsko zvanje.

Već više puta je rečeno i svima nama u klubu je jasno kako je Vučko pravi primjer da se do uspjeha i ostvarenja cilja može doći istrajnošću, posvećenošću i marljivim radom.

No, obzirom da ovaj prilog nije proizvod neke od naših aktivnosti koje radimo na promociji kluba i AIKIDO-a uopšte, imponuje kada za takav uspjeh čuje i zainteresuje neka od medijskih kuća, u ovom slučaju TV Vijesti, i kreira ovakav afirmativan prilog. 

U prilogu je bilo pitanje da li je se Vučko može nazvati crnogorskim Stevenom Seagalom. Ne smatramo da treba ići tako daleko u toj usporedbi, ali zasigurno da Vučko svojim stavom, posvećenošću i istrajnošću u izučavanju AIKIDO-a daje pravi primjer i na taj način, uz ovakve javne nastupe, na pravi način promoviše AIKIDO na ovim prostorima baš kako je to nekad i Seagal radio u svojim filmovima.

Hvala novinarima TV Vijesti što su prepoznali Vučkov uspjeh i počastvovali nas posjetom u našem dođou, a nadamo se da će ovaj prilog inspirisati mnoge koji žele neku kvalitativnu promjenu u životu da možda tu promjenu potraže na tatamiju izučavajući upravo AIKIDO, što bi nama bilo izuzetno drago.

Bilo kako bilo, Vučko je zasigurno pravi dokaz koncepta da AIKIDO mogu vježbati osobe svih životnih doba i otjelotvorenje one maksime nikad nije kasno da se u životu krene nekim novim putem… možda boljim 🙂

U nastavku možete pogledati prilog, a za one koji to možda do sada nisu učinili preporučujem da pročitate i Vučkov Esej o AIKIDO-u koji je objavljen prije njegovog polaganja za majstorsko zvanje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.