Decembar 2016.

Eto, provukao se i posljednji mjesec ove godine, meni lično, nekako prebrzo. No, i pored toga bio je lijep i zanimljiv. U klubu smo bili marljivi i redovno vježbali, a evo galerije i par stavki koje bih izdvojio pored onoga što se dešavalo na redovnim okupljanjima u dođoima.

Idemo redom.

Početkom mjeseca, tačnije 03. i 04. pohađali smo seminar u Beogradu koji je organizovao Aikido Savez Srbije u čast 50 godina rada u AIKIDO-u Sensei Mirka Jovandića 6 DAN AIKIKAI Hombu, a koji je vodio Sensei Hiroyuki Sakurai Shihan 6 DAN AIKIKAI Hombu. Iako je bilo planirano da budemo u većem broju, na seminaru nas je bilo 6 i stava smo da je to jedan od seminara nakon kojeg jednostavno više nisi isti. Bilo je fenomentalno, kako zbog činjenice da smo bili u društvu preko 200 istomišljenika na tatamiju tako i zbog načina rada i pristupa Sensei Sakuraia. Sve drugo bi iziskivalo podrobnije analize obrazlaganja pa za ovaj kratak osvrt neka ostane na ovome 🙂

Polovinom mjeseca, tačnije 17. i 18. održan je seminar Crnogorskog Aikido Saveza na kojem je iz našeg kluba učešće uzelo 13 članova. Nakon seminara održano je polaganje nakon kojeg je 6 naših članova unaprijedilo zvanja tako da smo sada bogatiji za jedan 2. KYU, četiri 4. KYU-a i jedan 6. KYU.

Krajem mjeseca održali smo tradicionalnu prednovogodišnju žurku kluba na kojoj je bilo 50-ak članova i prijatelja kluba na kojoj smo se zaista lijepo proveli.  A da nam poletarci ne bi ostali uskraćeni za prednovogodišnju zabavu u predvečerje odlazeće godine smo organizovali druženje sa njima uz kuglanje i kolače. Šta reći o tom druženju osim da je bilo izvrsno i da sljedeći put nešto slično trebamo isplanirati i sa ostalim članovima kluba jer energija koju djeca generišu i prenose je nevjerovatna.

Pored svega navedenog uspjeli smo obložiti zidove sale za djecu sa zaštitnim mekim slojem čime smo im stvorili još ugodnije i bezbjednije okruženje za vježbanje.

Na kraju, evo nekoliko fotografija koje će dočarati sve navedene decembarske aktivnosti uz iskrenu želju da predstojeće praznike i Novu 2017. provedete u zdravlju i u veselom raspoloženju.

One thought on “Decembar 2016.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.